Csoportos családállítás

Csoportjaimba jöhetsz témával, problémával: állítóként vagy téma nélkül résztvevőként/segítőként. Ha a szeretnéd megnézni, kipróbálni mi történik egy ilyen csoportban, hogyan dolgozom, mit tudnánk a te életedhez hozzátenni ezzel a remek módszerrel.

Egy kis ízelítő elöljáróban:

Egy barátságos, tágas terembe érkezel. Tartok egy rövid nyitókört, ez annyit jelent, hogy elmondom a technikai tudnivalókat (mikortól meddig fogunk dolgozni aznap, hol a mosdó, mire figyelj állítások után, mindenféle apróság).
Végigmegyünk a keresztneveken (leginkább azért, hogy amikor a témád kapcsán képviselőket választasz a többiek közül, akkor ne mutogatni kelljen egymásra – könnyebb legyen később kommunikálni) illetve megkérdezem, hogy szeretnél-e az aznapi csoportban állítani, vagy segítőnek jöttél. (segítő az, aki nem hoz saját megoldandó témát, hanem a többiek állításában szerepel, amikor felkérik) Közben megkérdezem, hogy ki volt már állításon, és ki az, aki még sosem. Pár szóban elmondom, hogy mire kell figyelni, ha újként bekerülsz egy állításba, mire figyelj, később úgyis egyértelmű lesz, hiszen segítek, kérdezek.

Ez a bevezetés kb. tíz perc, utána indítunk is a fő kérdéssel, hogy ki szeretne elsőként dolgozni a témájával. (nincs előre meghatározott sorrend az állítók (állító, aki témával jön) között, mikor ki érzi úgy, hogy ő jön, kézfeltartással jelzi, ennyi.

Aki éppen felteszi a kezét, azzal elkezdek beszélgetni, megbeszéljük, hogy mi is a megbízás, pontosítjuk a témát, és hogy mi felé szeretnél haladni. Tehát nem a “miért?” -azaz okfeltáró kérdésekbe megyünk bele, hanem a megoldás orientáltság jegyében abba, hogy “mit is szeretnél?” Erre épül utána az állítás (a témádról csak annyit kell mesélni, amennyit kérdezek, néha keveset, néha többet, amennyi éppen szükséges). Ha ez megvan, kiválasztom – veled egyeztetve, a kezdő kép rendszerelemeit – ez mindig a témádtól függ, lehetnek családtagok, fogalmak, bármi, ami fontos, hogy lássuk mi a lelkedben az alaphelyzet a témádat illetően. (ez sokszor nem az, amit tudatos szinten gondolsz)

TPC_5219

Minden rendszerelem egy-egy csoport résztvevő lesz, akik mikor felállnak, megkeresik a helyüket egymáshoz képest a térben a szerint, hogy hol komfortos, vagy hol a legkevésbé rossz. Ezt az állapotot képviseletnek hívjuk. Nagyon egyszerű, amikor belekerül az ember, pontosan érzi, hogy hova kell állnia, lehetnek új testi tünetek, fáj a fejem, hideg a kezem stb., közelednék, távolodnék valakihez – mindez már az érzékelés, ami segít a helyzet/téma felmérésében.

A képviseleti érzékelésről, és az úgynevezett morfogenetikus mezőről olvashatsz az interneten, és a blogomban is, leírva sokkal furcsább, mint megtapasztalva, nem érdemes nagyon beleásni magad a témába, inkább ki kell próbálni – ehhez, mármint az érzékeléshez semmilyen különleges képességre nincs szükség, mindenki képes rá! (olyasmit érzékelsz majd, mint a hétköznapokban, amikor valakivel beszélgetsz és jólesően megborzongsz, vagy épp kiráz a hideg, közelednél, vagy távolodnál beszélgető partneredhez, stb.)

Az állítások általában egy- maximum másfél órásak, közben maximum pár perces szünetek lesznek. Ha állítás közben mosdóba kell menned, természetesen bármikor megteheted ezt, akár kint ülsz, akár képviselő vagy, jelzed és kimész. (van ahol ez tilos, ezért írom ezt le külön..)”

Időpont foglalás hozzám a Rendszerakadémia ügyfélszolgálatán Vadász-Kunovits Viktóriánál, 

email: idopont@rendszerakademia.hu

vagy: 06-30-160-69-09

Csoportos állítás ára március 1.től 35.000 forint (témahozóként, azaz saját témával a részvétel)

Csoportban téma nélküli részvétel: március 1.-től 5000 forint


Helyszín: Budapest XI. kerület, Karinthy Frigyes út 4-6.

Foglalható időpontjaimat a Rendszerakadémia eseményei között találod. Ha feliratkozol a főoldalon a hírlevélre, minden hónap programjairól előre értesülhetsz.

https://www.rendszerakademia.hu/