Ego-ból dolgozni állításon? Honnan tudom, hogy “tisztán” képvisel-e valaki…

ego-banner
Néha hallok tőletek olyat, hogy máshol állításon elő kerül ez a téma, és hogy honnan tudom, hogy valaki nem ego-ból képvisel..
Tegyük ezt egy kicsit a helyére:
3 féle alapérzet lehetséges, ezek érzékelésével remekül el lehet látni egy témában adott képviseletet, hiszen a képviselők dolga nem a téma megoldása(!) hanem az érzetek elmondása, megmutatni ami megjelenik az adott rendszeren belül!
(erre mindenki alkalmas, semmilyen misztikus képesség nem kell hozzá!) – saját életünkben naponta éljük meg ezeket, kiráz a hideg valakitől, közelebb mennék hozzá, mosolygok rá ösztönösen stb.
A 3 alapérzet:
testi érzetek: zsibbad, nyom, szúr, bizsereg, kiráz a hideg, ki kell húznom magam, nem tudom felemelni a fejem stb.
érzelmek megjelenése: szomorú vagyok, boldog vagyok, közönyös, nyugodt vagyok stb.
mozgáskésztetés: a másikhoz, vagy a többiekhez képest jó helyen vagyok, vagy arrébb szeretnék menni, elfordulni, távolodni, közeledni.
Ezeken felül minden más: “én azt gondolom, hogy ő azt gondolja hogy…” – ezek szoktak a következtetések lenni.
Azonban!
Állításon senki nem dolgozik direkt az állítás ellen, és mindenki képes az érzékelésre, az viszont lehetséges, hogy bevonódik egy témába (amiről nem tehet!), vagy nem világos számára a fenti 3 mód, mint képviseleti érzékelés – hogy mire figyeljen – vagy esetleg úgy érinti a téma, hogy teljesen lezár – nem érzékel semmit (erről sem tehet!!) – de úgy érzi, hogy mondania kellene valamit stb. – ezek azok az esetek, amikor nem neked, résztvevőnek, képviselőnek kell tudnia, hogy mi történik, és
nem hibáztál semmiben!
Sokszor azért választanak ki olyan képviseletre, ami minket is érint (pont olyan betegsége van, mint nekem, pont olyan a családi helyzete, és erre állít éppen) mert megérezzük, hogy ő biztosan ránk fog tudni hangolódni.
A csoportok bevezetőjében éppen ezért fontos, hogy elhangozzon: hogy képviseletet egy esetben illik és kell(!) visszautasítani, ha a saját témádba szeretnének beválasztani. Ha ilyen mégis előfordul, mert állítás közben derül ki, hogy bevonódtál, az nem hiba és főleg nem a te hibád, ez egy jelenség, a fentiek miatt fordul elő leginkább, egyszerűen csak kezelnie kell az állításvezetőnek, a nélkül, hogy téged ezért hibáztat! –lévén nem tehetsz róla, ahogy írtam is..
Neki kell észrevennie, ha valami nem stimmel – hiszen ez sosem szándékos és tudatos a képviselők részéről! Ha ilyet mond nektek valaki, legyen gyanús… 🙁
Az állításvezetés egy szakma, ugyanolyan szabályrendszere van, mint bármilyen más hivatásnak – jó esetben nem csak állunk és nézzük, hogy mi történik, valami ájatos, spirituális guru nézéssel.

Az előbbiek tehát természetesen előforduló jelenségek – általában saját témához kötődő reakciók vagy előző – máshol tapasztalt és elvárt képviseleti tapasztalathoz kötődő rögzült viselkedések – ezeket nem nektek, hanem az állításvezetőnek kell figyelnie, követnie, rendeznie, a te és a csoport, és a téma feltérképezésének biztonsága érdekében.

Az ilyen jelenség nem a ti hibátok, és a világon semmi köze az ego-hoz!…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.