Mikor leszel végre boldog?

heall
Sok önismereti előadáson, könyvön, meditáción vagy túl, úgy érzed, még mindig csak átmeneti (vagy semmilyen) javulás nem történik az életedben? Nem érted, hogy lehet, hogy mindent megteszel, mégsem változik semmi?

Talán már fel is adtad egy kicsit, megszoktad, hogy a te életed “ilyen”, hiszen már a szüleid sem (voltak) boldogok, esetleg nem is akartak téged, meg egymást sem, ők sem tudták kihozni magukból a maximumot, ők is csak tengődnek, szenvednek..?

Ha a szüleiddel, a gyerekkoroddal kapcsolatban elakadt a lelked, sajnos nem fogod magadnak kioldani ezeket a nagyon mélyen lévő blokkokat. Lehet, hogy nem is sejted, de a következő életterületek problémái jó eséllyel visszavezethetők valamilyen szüleiddel, családdal kapcsolatos elakadásra: önbizalom-magabiztosság, önérvényesítés, döntéshozatal, párkapcsolat, megfelelő hivatás megtalálása, pénzzel kapcsolatos blokkok, egészségügyi problémák, fizikai tünetek, betegségek egy részének lelki háttere és még sorolhatnánk.
A lelkünk egy csodálatos, ugyanakkor (egyszerűen)bonyolult rendszer:
Mindannyian tele vagyunk önvédelmi mechanizmusokkal, amik a fájdalomtól védenek, vagyis, teljesen mindegy, hogy tudatosan mennyire akarsz valamit, ha a lelkedben ez megakad, mert egy régi történés, trauma, családi (úgynevezett transzgenerációs blokk) megakasztja a folyamatot, el fogsz bukni. Sokadszorra is.
Ha szeretnél hatékonyan haladni, adj lehetőséget magadra, hogy végre kívülről, tisztán lásd át a helyzetet, és a megoldási lehetőségeidet. Változtatni, kimászni a gödörből te fogsz, de ehhez abba az állapotba kell kerülnöd, hogy tényleg elhidd, hogy tényleg megérzed, mostantól lehetséges másképp, és képes vagy rá. Bármennyi ideig is tart, meg fogod csinálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.