Hogyan éld túl a munkahelyedet?

woork
Ha hétfőn délelőtt csak a kávé éltet, majd a ebédidő, gyanús, hogy nem csak a hét kezdettel van baj, hanem utálod a munkád, azaz nem vagy jó helyen. Nem azt csinálod amit szeretsz, hanem amit a szüleid, a társadalom, az ismerősök, és még ki tudja kik, kimondva, vagy kimondatlanul szerinted elvárnak. Mintha az, amiben most vagy, biztos lenne, amiért megéri végigszenvedni a napokat, éveket.
Mit tehetsz ha így érzel?
Először is próbáld meg elképzelni, hogy van olyan munkahely, van olyan állás, vállalkozás, amiben jól érzed magad, és ami nem csak “boldoggá” tesz, hanem a megfelelő életszínvonalat is biztosíthatja. Talán ez a legnehezebb először, és itt sokszor vissza tudunk csatolni a családi történetekhez: szüleid mennyire voltak sikeresek, mennyire “futották ki” ami bennünk van, mennyire szeretik/szerették a munkájukat, stb.
Talán pont azért aggódnak érted annyira, mert ők is féltek a változástól, és ezért sosem kockáztattak, vagy megtették, de belebuktak, amikor megpróbálták. Azt gondolják, hogy ami az ő idejükben biztos volt, ma is az…Ezek azonban az ő tapasztalataik, egy olyan időszakból, ahol egész mások voltak a körülmények, mint most, a te idődben, nem hasonlítható egy az egyben össze a kettő.
A családállítás módszere meg tudja mutatni, hogy miért szenvedsz ugyanúgy mint ők, a megoldásorientált irányzat pedig ennél jóval többet tud, meg tudja éreztetni veled, hogy neked alakulhat másként… hiszen itt az ideje, hogy a saját életedet éld, a saját döntéseidet hozd meg, legyen az munka, vagy éppen magánélet.
Nem lehetsz boldog, ha nem mered megkeresni, majd felvállalni, hogy te mit és hogyan szeretnél, elhinni, hogy te már “egy kicsit” más vagy, és másképpen is alakíthatod a dolgokat, hogy lehetsz egyszerre óvatos és bátor…
Lehet, hogy fárasztó és strapás lesz rájönni, hogy mit is szeretnél, és lépésről lépésre megvalósítani, de annál biztosan nem lesz nehezebb, mint olyasmit erőltetni, amitől “rosszul van” a lelked (később a tested is..). Bízz magadban és ne add fel soha!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.