Hogyan hat a családállítás, és mi köze mindennek a jóga légzésgyakorlatokhoz?

images

Gyakran kérdezitek állítás után, hogy mi fog most történni, hogyan zajlik majd le bennetek a változás.

Általában próbálok hasonlatot keresni, ami nem könnyű, ezért is szoktam kitenni a visszajelzéseiteket, hiszen ahányan vagytok, annyiféle megélés lehetséges.

Néhány jóga-gyakorlat elvégzése közben azonban szemléletes kép jutott eszembe a megoldásorientált családállítás hatásáról:

Gondoljunk a jógára, amit manapság egyre többen űznek, hiszen jót tesz az egészségünknek, a testünknek, lelkünknek, stb. Mindenki szeretne szuper hajlékony és egészséges lenni, jól, hatékonyan végezni a különböző ászánákat, miközben az elején legtöbben úgy indítunk, hogy a helyes légzés elsajátítása is időbe telik.

Megfelelő légzés technika nélkül pedig nagyon gyorsan elvesztjük a kontrollt, és elfelejthetjük a hatékonyságot.

joga

Amikor arról beszélünk, hogy a családállítással lélekszinten dolgozunk, és a módszer ezen a mélyebb szinten kezd el hatni, az nagyon hasonló ahhoz, mint amikor különböző légzés technikákkal megtanulunk jól – helyesen lélegezni.

A nélkül semmi nem működik megfelelően. Ha viszont sikerül összehangolni a légzést a mozdulatainkkal, egyszer csak azt vesszük észre, hogy sokkal könnyebb minden, és végre figyelhetünk egy csomó minden apró részletre, ami tervben volt, de sosem kezdtünk neki, vagy nagyon nehezen ment és alig haladtunk.. most azonban elkezdhetjük hatékonyan a megfelelő irányba terelni az energiáinkat, sokkal könnyebben fog menni, mint eddig.

Megfelelő légzés, megfelelő hozzáállás – egyszerűnek tűnik. Innét a fotelból sok minden egyszerűnek tűnik, pedig… – Családállítás síkján mozogva, hatásokra visszatérve: kapunk egy új szemléletmódot a problémához, az élethez, ami megszünteti a folyamatos problémán való pörgést, múltba révedést, és átteszi a fókuszunkat az előttünk álló lehetőségekre. Az új kihívásoknak persze megvan a maguk súlya is, de annak a szépsége is, hogy végre megérkezzünk az “itt és most”-ba, és úgy alakítsuk az életünket, ahogy szeretnénk. – illetve ki tudjuk találni, hogy mi az, amit tényleg szeretnénk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.