Kiben bízz, kinek higgy?

bizalom
Társadalmi elvárások, szülők, barátok: mindenkinek van egy jó tanácsa arról, hogyan kéne intézned a dolgaidat?
Elolvashatsz számtalan önismereti blogot, könyvet, meditálhatsz napestig, lehet, hogy mindez mégsem lesz elég, és nem tudsz kikeveredni a problémádból…
Miért?

Először is sajnos nincs rá garancia, hogy amit a többiek ajánlanak, bárki aki jót akar neked, működni fog.

Kockázatot kell vállalnod, hogyha valamit kipróbálsz, az majd vagy működik vagy nem.

Persze, megteheted, hogy semmit nem teszel, de ezzel sajnos csak magad alatt vágod a fát, nem nekik lesz rossz, hanem neked.

Helyzetekben, amikbe bekerülsz, kezd el figyelni magad: milyen érzés amikor ránézek a másikra: összeszorul a gyomrom, kiráz a hideg tőle, vagy önkéntelenül elmosolyodsz, stb. – a saját érzeteid nem csalnak.
Amikor állításban dolgozunk, ezeket az elsődleges fizikai érzeteket fogod megtapasztalni a témád felállítása – azaz térbeli megjelenítése során, így egy sokkal átláthatóbb és szélesebb spektrumú képed lesz a problémáról, hogy mit miért csinálsz, mint eddig. (pedig ez még csak egy része a feltérképezésnek)
Természetesen a miérteknél nem állunk meg, hiszen nem az a lényeg, hogy visszavigyük a figyelmedet a gyerekkori traumáidba, vagy a szerelmi csalódásaidba, és otthon utána úgy ülj le, hogy: na most már tudom miért ilyen rossz, hanem, hogy előre is lépjünk, azaz megérezd, hogy milyen, amikor mindezek a régi “gátló tényezők” – emlékek, érzések, beidegződések nem befolyásolják az életedet, a döntéseidet.
Az egyetlen ember, aki tudja a megoldást a problémáidra te vagy, csak kicsit másképp kell megközelíteni a dolgokat, amihez jól jöhet a megfelelő tanácsadó és módszer.

Nem azok mennek el különböző módszereket kipróbálni, akik elveszettek, és nem tudják egyedül megoldani a problémáikat. Azok mennek – jönnek el – többek közt hozzám is, akik tudatosak (!) és felismerik, hogy az “akarom” az csak bizonyos helyzetekben működik, a lelkünk ennél sokkal bonyolultabb. (próbáltál már egy nap alatt letudni szerelmi csalódást? vagy szeretted halálát? Tudod, hogy ez nem egy tudatos döntésen múlik..)

Elsőre talán nagyon nehéz lesz, felismerni, elfogadni, hogy esetleg valamit rosszul gondoltál, hogy a múltban élsz, vagy, hogy belekeveredtél a szüleid dolgaiba, sorsába. Semmi nem lehet azonban olyan rossz, mint a változástól félve észrevenni, hogy ismét eltelt 1, 3, 5, 10 év, és még mindig ugyanabban a problémában körözöl, miközben már élhetnéd a saját életed, és lehetnél akár boldog* is.

El tudod ezt képzelni milyen egy igazán jó napod, hónapod, éved? Ha nem, ideje elkezdeni!

*(boldogság alatt nem valami földöntúli spirituális én-állapotra gondolok, hanem, hogy jól érzed magad a bőrödben)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.