Meddig ellenkezel még? Avagy: a sorsod épp Téged keres…

14463032_1472094972804245_1462773959865046902_n

Mit csinálunk amikor a lelkeddel dolgozunk? Rendszerekkel dolgozunk, a munka ezen része bizony nem túl misztikus. Zárt rendszerrel, mint a származási családod, ahol nem tudod lecserélni az apádat, anyádat, a testvéreidet, és nyitott rendszerekkel, mint munkahelyeid, párkapcsolataid, és még sok minden más. Mi történik, ha feltérképezzük a lelked mélyén lévő elakadásokat és megoldási stratégiákat dolgozunk ki? (Azaz elkezdünk rendet csinálni a rendszerekben, amikben mozogsz.) Hova juthatsz el?

Az egész életed felbolydulhat. Először is rájöhetsz, hogy az eddigi éveid alibizéssel teltek. Lehet, hogy valójában nem is kerestél megoldást, mert nem mertél. Mi lesz, ha én boldogabb leszek, mint a szüleim, megtehetem én ezt? Ezzel a háttérrel, ilyen gyerekkorral a hátam mögött? Sikerülhet nekem, ha nekik nem?

14463032_1472094972804245_1462773959865046902_n

A belenyugvás, az egy helyben toporgás, magányos és társas szenvedés az életről, az élettől, stb., ezek mind eltűnhetnek, ha nekiállsz dolgozni velem magadon. Először lehet, hogy ez rémisztő lesz, nincsenek kapaszkodók, nem akarsz már felelősöket keresni, nem érdekel a múlt, megérkezel az üres felnőtt életedbe, a házba, amit valahogy újra fel kell építeni.

Kipakoljuk a régi használhatatlan cuccokat és rájössz, hogy azt sem tudod milyen a saját ízlésed, eddig csak azt nézted, milyen nem akarsz lenni, merre nem akarsz menni (milyen bútort nem akarsz venni). A barátságaid minősége megváltozik – már nem panaszkodsz, hogy milyenek a férfiak/nők, meg a szüleid, meg milyen rossz a munkahelyed stb., és már téged is zavar, ha folyamatosan ezt teszik körülötted.

Aztán, ahogy telik-múlik az idő, belejössz és lazulsz egy kicsit, kezded elhinni, hogy az életed (most már) tényleg tőled függ. Azt kezdesz vele, amit csak szeretnél. És bár tudod, hogy nem két pillanat lesz, de meg fogod oldani és jó irányba fogsz menni. Megjelennek körülötted pozitív emberek, békében leszel magaddal és a világgal, összetalálkozol a számodra megfelelő társsal és lecseréled a sosem szeretett munkahelyedet.

Persze az is lehet, hogy ennek csak a töredékén kell átmenned, mert nagyjából rendben vagy. Egy valakivel érdemes őszintének lenned, amikor ezt átgondolod, és az először nem én leszek. Utána, ha megtisztelsz a bizalmaddal találkozunk és nekilátunk aminek szükséges. Soha ne add fel!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.