Ne siettesd a lelked-változás testben, lélekben…

edzes

Amikor a testünket szeretnénk edzeni, bizonyos szempontból könnyű helyzetben vagyunk: fogyni szeretnék, izmokat szeretnék , stb. stb.
Amikor a lelkünket szeretnénk rendbe rakni, nem mindig tudunk ilyen egyértelmű irányokat, hiszen a tükörben csak azt látjuk, és mások olyanokat jelezhetnek vissza, hogy például szomorúnak tűnünk, fáradtak, betegesek vagyunk, stb.
A lelkünk persze szeretne megvédeni minket a fájdalomtól, és a változás általában ezzel (is) jár, tehát – mint ahogyan az edzést, ezt is elnapoljuk, ilyen-olyan kifogásokra hivatkozva.
Aztán eljön egy pont, amikor már nem tudjuk, vagy nem akarjuk tovább húzni, halogatni… Ilyenkor van, aki az otthoni edzésre szavaz (testi és lélek szinten is – utóbbinál mondjuk tegyünk ide egy meditációt, csak a példa kedvéért) – csináljuk és várjuk a hatást. Van, amikor ez is működhet.
A megoldás orientált családállítás (szakértő kezekben) – test-lélek párhuzamnál maradva – hasonlít egy személyi edzéshez, ahol egy szakemberrel, célzottan és a lehető leghatékonyabban tudsz haladni.edzés

Persze a lelkedet nem tudjuk siettetni, így tiszteletben kell tartani, hogy aznap, amikor eljössz, és amikor elkezdjük átbeszélni, pontosítani, hogy mi a témád,- mi az, amit kimondasz végül, hogy ma: “ezzel, vagy azzal” a problémával/témával szeretnél dolgozni. Figyelnünk kell arra, hogy éppen akkor “mit bírsz el” – azaz, bár én sok-sok mindent “látok” és tudnék javasolni, az alapján, amit elmondasz (természetesen), nem ez a lényeg, itt neked kell döntened, ha szükséges – a segítségemmel, hogy mivel szeretnél foglalkozni. Felnőttség, felnőtt üzemmód, felelősség, és hogy érezd, ez a te témád. (nem az, amit mások, akár én javasolnának.)
Sokszor összefüggenek a háttérben bizonyos dinamikák/életterületek, és ha eggyel dolgozunk, más is meg fog mozdulni, ám ennél a módszernél (ellentétben egy testi – fizikai edzéssel például) nem a mennyiség számít, tehát nem sok állításra van szükség az esetek többségében, hanem időre, az állítások után, amíg elkezdenek hatni, és visszahatni a fizikai síkra, a hétköznapokra a folyamatok, megoldások, amiket lélekszinten “megcsináltunk, megvizsgáltunk, önbizalom, párkapcsolat stb témákban.”.
Az, hogy milyen témát hozol, csak tőled függ, a módszer már jó ideje nem csak a családi rendszer összefüggéseivel dolgozik, hanem bármilyen más témát is fel tudunk térképezni: akár egyéni, akár csoportos formában, legyen az egy életstratégiai kérdés(költözés, munkahely, hivatás, spirituális út, pénzzel kapcsolatos elakadások, párkapcsolat, stb.) – vagy egészségügyi kérdés – betegségek lelki háttere (természetesen a családállítás nem helyettesít semmilyen orvosi módszert, terápiát).
Gyere el és próbáld ki a módszert, érezd meg, hogy milyen, amikor működnek az életedben a dolgok és jó helyen vagy…:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.